Mimoriadne opatrenia prijaté v súvislosti s koronavírusom sa dotknú aj kasín a herní

Úrad pre reguláciu hazardných hier zverejnil na svojej webovej stránke informáciu, týkajúcu sa mimoriadnych opatrení prijatých v súvislosti s koronavírusom v nasledovnom znení:

Ústredný krízový štáb prijal včera ďalšiu sériu opatrení na zabránenie šírenia nákazy novým koronavírusom. V rámci nich zostávajú zatvorené herne a kasína na celom území Slovenska. Opatrenia ústredného krízového štábu platia od 13.3.2020 do odvolania.

Úrad pre reguláciu hazardných hier preto týmto dôrazne upozorňuje prevádzkovateľov kasín a herní na povinnosť zatvoriť všetky svoje prevádzky počas doby trvania týchto opatrení.

Vyhlásená mimoriadna situácia a v rámci nej prijaté opatrenia majú za cieľ ochrániť životy a zdravie obyvateľstva. Ide o najvyššiu formu verejného záujmu. Úrad apeluje na všetkých prevádzkovateľov kasín a herní, aby vyhlásené opatrenia bezpodmienečne dodržiavali.

Dodržiavanie nariadenia ústredného krízového štábu bude počas trvania mimoriadnej situácie úradom prísne kontrolované. V prípade, že sa u prevádzkovateľov potvrdí porušenie vyhlásených opatrení, bude voči nim úrad v rámci svojej právomoci nekompromisne postupovať, a to aj v prípade ohlasovania porušenia prijatých opatrení príslušným orgánom.

Uvedený oznam nájdete tu.

Späť na hlavnú stránku